Με ένα 10λεπτο video φτιαγμένο με κέφι και μεράκι, ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και γνωρίζουμε την ιστορία της, από την προϊστορία μέχρι το σήμερα, από τότε που ξεκίνησε να δρα ο άνθρωπος μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, το 2004!

Μουσικό κομμάτι: Πέρασμα, του Κωνσταντίνου Βήτα.
Έμπνευση: Ιδέα του Ωρίωνα Μ., εμπνευσμένη από την Κλεψύδρα του Δημήτρη Παπαιωάννου (Ολυμπιακοί Αγώνες - Αθήνα 2004).
Στοιχεία: Κάνουμε ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο και συναντάμε τους πρώτους ανθρώπους, τους πρώτους Έλληνες που έζησαν στην Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι γηγενείς... Δέκα λεπτά δεν αρκούν για να γνωρίσουμε την ιστορία αυτής της χώρας... Από την Προϊστορία, ταξιδεύουμε στον Αρχαίο Κόσμο, στη Βυζαντινή εποχή και τον Ελληνικό Μεσαίωνα, στην Εποχή της Τουρκοκρατίας και την Ελληνική Επανάσταση, ως το σήμερα, τη Νεότερη και Σύγχρονη εποχή.

Έννοιες όπως η Δημοκρατία, ο Πολιτισμός, το Δίκαιο, το Πνεύμα γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Φιλοσοφία, Επιστήμες, Ιστορία, όλα όσα γνωρίζουμε σήμερα διαμορφώθηκαν στις βάσεις, που όρισε η χώρα μας. Μέσα από μια πλούσια ιστορία, γινόμαστε θεατές του λαμπρού παρελθόντος και προετοιμαζόμαστε για ένα εξίσου λαμπρό μέλλον...

Ελλάδα, ένα μικρό καράβι... το οποίο μέσα στο απέραντο γαλάζιο, γέννησε και μετεφέρε τις μεγάλες ιδέες σε ολόκληρο τον κόσμο...

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)