Επιθυμία του άλλωστε, ήταν να ταφεί δίπλα από τον Πλάτωνα, στην περιοχή αυτή που έζησε ο μεγάλος φιλόσοφος, που δίδαξε και που τάφηκε. Μια μαρμάρινη Υδρία θα φιλοτεχνηθεί από κάποιον Γάλλο που παραμένει άγνωστος στις μέρες μας, για να αγκαλιάσει την καρδιά του αρχαιολόγου Λένορμαν, ύστερα από γράμμα που απέστειλε ο τότε Δήμαρχος της Αθήνας Γεώργιος Σκούφος προς τον γιο Λένορμαν.
Σαν σύγχρονο ταφικό μνημείο θα σταθεί σε ψηλό βάθρο στον λόφο, ο οποίος στα αρχαία χρόνια αποτελούσε όριο του Ιερού άλσους της Ακαδημίας του Πλάτωνα. Αργότερα, το μνημείο χρησιμοποιήθηκε για σκοποβολή και σύντομα υπέστη μεγάλες ζημιές, επισκευάσθηκε όμως λίγες δεκαετίες μετά από τον Μ. Τόμπρο. Εκείνα τα χρόνια τοποθετήθηκε και μια σιδερένια περίφραξη τριγύρω του.
Το ονοματεπώνυμο του Λένορμαν συνεχίζει να είναι εμφανές, αν και η τονικότητα του έχει εξαφανισθεί. Τα όσα γράφονται κάτωθεν του ονόματος είναι δυστυχώς δύσκολο να αναγνωστούν λόγω της φθοράς του χρόνου.
Λέξεις κλειδιά: Αρχαιολογικό άλσος Ακαδημίας Πλάτωνος, Κολωνός, Αθήνα, Ακρόπολη, Παρθενώνας.
Πρόσθετα στοιχεία: Το μνημείο υψώνεται αγέρωχο αγναντεύοντας την Ακαδημία του Πλάτωνα, που τόσο πολύ αγάπησε ο Κάρολος Λένορμαν. Η οδός μάλιστα που περνάει ανάμεσα από τον λόφο του Ιππείου Κολωνού και το Αρχαιολογικό άλσος της Ακαδημίας του Πλάτωνα ενώνοντας την Αθήνα με το Περιστέρι ονομάστηκε Λένορμαν προς τιμήν του Γάλλου αρχαιολόγου.