Μέγας Αλέξανδρος, 20 Ιουλίου 356 π.Χ. στην Πέλλα - 10 με 11 Ιουνίου 323 π.Χ. στην Βαβυλώνα. Ο Φίλιππος ο Β΄και η Μυρτάλη (Ολυμπιάδα) είναι οι γονείς του, ο Πύρρος ο Βασιλέας ξάδερφος του, ο Ηρακλής και ο Αχιλλέας πρόγονοι του και ο Λεωνίδας της Σπάρτης μακρινός συγγενής με κοινό πρόγονο τον Ηρακλή.

joomplu:39Ο Μέγας Αλέξανδρος θα γεννηθεί το 356 π.Χ. κι αναμένεται πολύ σύντομα να γίνει ο Ιδρυτής μιας Πανελλήνιας συμμαχίας. Με αυτόν τον τρόπο θα τεθούν οι βάσεις, ώστε οι Έλληνες να ενωθούν επίσημα σε ένα ενιαίο Έθνος! Αυτός είναι ένας από τους λόγους, που ο Μέγας Αλέξανδρος αποτελεί τον σημαντικότερο Έλληνα σε ολόκληρη την ελληνική ιστορία!

Ο πατέρας του, ο Φίλιππος ο Β', ο Βασιλιάς της Μακεδονίας, θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες και θα κερδίσει όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις ολόκληρες φορές, το 356 π.Χ., το 352 π.Χ. και το 348 π.Χ.. Αξίζει να σημειωθεί πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορούσαν να λάβουν μέρος μονάχα Έλληνες! Το παραπάνω, καθώς και η συμμετοχή του ίδιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, είναι η απόδειξη πως ο ίδιος είναι Έλληνας, έχοντας κοινή θρησκεία, γλώσσα και έθιμα όπως όλοι οι κάτοικοι στην Μακεδονία.

Ο Φίλιππος ο Β' και ο Μέγας Αλέξανδρος επίσης, ήταν απόγονοι του Ηρακλή. Ο Ηρακλής αν και γεννήθηκε στην Θήβα, είχε καταγωγή από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από τις Μυκήνες! Ο Φίλιππος ο Β' προερχόταν από τους Αργεάδες, έναν Βασιλικό οίκο στη Μακεδονία. Εκείνοι προερχόντουσαν από τους Τημενίδες, οι οποίοι ήταν βασιλείς στο Άργος. Οι Αργεάδες είχαν αυτό το όνομα επειδή προερχόντουσαν από το Άργος και οι Τημενίδες επειδή ο Τήμενος υπήρξε βασιλιάς σε αυτό. Ο Τήμενος ήταν Ηρακλείδης, αφού ο πατέρας του ο Αριστόμαχος, είχε πατέρα τον Κλαιοδαίο, ο οποίος είχε πατέρα τον Ύλλο, ο οποίος τέλος, είχε πατέρα τον Ηρακλή. Συμπερασματικά λοιπόν, ο Μέγας Αλέξανδρος είχε απόλυτα ελληνικές ρίζες, καθώς ο Ηρακλής ήταν πρόγονος του!

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)