Αχιλλέας, 12ος προς 11ος αιώνας π.Χ., Ελλάδα - 12ος προς 11ος αιώνας π.Χ., Τροία. Ο Πηλέας και η Θέτιδα είναι οι γονείς του. Ο Νεοπτόλεμος είναι γιος του· ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Πύρρος ο Βασιλέας είναι απόγονοι του.

joomplu:23Ο Αχιλλέας υπήρξε ένα πρόσωπο, γύρω από το οποίο πλάστηκαν πολλές ιστορίες. Παρά το πέρασμα του χρόνου, οι ιστορίες αυτές κατάφεραν να επιβιώσουν, και να περάσουν από την αρχαιότητα στη σύγχρονη εποχή! Αυτό δεν είναι κάτι περίεργο, αφού οι Έλληνες αγαπούσαν τους ήρωες τους, για αυτό και προσπαθούσαν να τους κρατάνε στη μνήμη και στην καρδιά τους, μέσα από την τέχνη!

Σχετικά με μια εκδοχή, ο Αχιλλέας ρίχτηκε στη φωτιά από τη Θέτιδα, στην προσπάθεια της να εξαλείψει από πάνω του κάθε τι θνητό. Έτσι, κανένας δε θα μπορούσε να τραυματίσει τον αγαπημένο της γιο! Ο Αχιλλέας όμως, σώθηκε την τελευταία στιγμή από τον πατέρα του! Η ελληνικη μυθολογια μας πληροφορεί επίσης, πως η Θέτις θα βουτήξει στα νερά της Στύγας τον Αχιλλέα, ώστε να τον κάνει άτρωτο. Η Αχίλλειος πτέρνα, ωστόσο, παρέμεινε το μόνο τρωτό του σημείο.

Μια μεγάλη περίοδο της ζωής του, θα την περάσει στην αυλή του Λυκομήδη, που τον έκρυψε η μητέρα του ως κοπέλα. Η ίδια γνώριζε, πως αν ο Αχιλλέας επέλεγε ένα ένδοξο τέλος, θα είχε μια σύντομη ζωή. Ο πολυμήχανος Οδυσσέας, όμως, θα τον ανακαλύψει, μιας και ο χρησμός έλεγε, πως μόνο με τη βοήθεια του θα μπορούσε να κατακτηθεί η Τροία. Πριν ο Αχιλλέας φύγει για αυτήν, η μητέρα του θα του δώσει μια πανοπλία, στην οποία έχει αφιερώσει ο Όμηρος όλη την Ραψωδία Σ' στην Ιλιάδα. Σύμφωνα με την ελληνικη μυθολογια, ο ίδιος ο Θεός Ήφαιστος την είχε κατασκευάσει. Μαζί, θα του δώσει και ένα άλογο, δώρο του ίδιου Θεού.

Κατά την διάρκεια του Τρωικού Πολέμου, ο Αγαμέμνονας θα διεκδικήσει την Βρισηίδα, μια σκλάβα του Αχιλλέα. Ο Αγαμέμνονας θα έχει υποχρεωθεί να δώσει πίσω στον πατέρα της την δική του σκλάβα, που ονομαζόταν Χρυσηίδα! Η προσβολή θα είναι αρκετή, ώστε ο Αχιλλέας να αρνηθεί να λάβει μέρος στον Τρωικό Πόλεμο (Αχιλλέως Μήνις). Αφού όμως ο Πάτροκλος, ο καλύτερος φίλος του Αχιλλέα, σκοτώθηκε στην προσπάθεια του να ξεγελάσει τους Τρώες, θα αποφασίσει να συμμετέχει στον πόλεμο. Μέσα από μια γενναία μάχη αργότερα, θα σκοτώσει τον Έκτορα! Στον πόλεμο συμμετείχε μάλιστα και ο ίδιος ο Νεοπτόλεμος, που ήταν γιος του Αχιλλέα.

Το τέλος του μεγάλου ήρωα πλησιάζει, καθώς ο Απόλλωνας γνώριζε ποιο ακριβώς ήταν το σημείο, στο οποίο μπορούσε να τραυματιστεί ο Αχιλλέας. Έβαλε λοιπόν τον Πάρη, να τον χτυπήσει με φαρμακωμένο βέλος στην Αχίλλειο Πτέρνα. Η στάχτη του Αχιλλέα, τέλος, σύμφωνα με την παράδοση, θάφτηκε μαζί με την στάχτη του Πάτροκλου στον Ελλήσποντο...

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)