joomplu:76Εκ της σήμανσης: Πρόκειται κυρίως για θήκες ιδιαίτερα επιμήκεις, κτισμένες με μνημειακούς λιθόπλινθους από πωρόλιθο, με κάλυψη από μεγάλες πλάκες από το ίδιο υλικό.

Τα μνημεία εδράζονται σε πλακόστρωση επίσης από πωρόλιθο και έχουν ενταχθεί εντός δύο ορυγμάτων, που τέμνονται σε σχήμα Γ, σκαμμένων στο φυσικό βράχο, ώστε να υπογραμμίζεται ο υπόγειος - νεκρικός χαρακτήρας τους. Από την χρονολόγηση των ευρημάτων προκύπτει ότι στις θήκες αυτές κείτονταν πολεμιστές, πεσόντες κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο, σε πεδία μαχών μακριά από την Αθήνα, οι οποίοι αφού αποτεφρώνονταν, ενταφιάζονταν κατά φυλές δημοσία δαπάνη και τιμώνταν ως ήρωες, σύμφωνα με τον Πάτριο Νόμο.

Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, η σύγκρουση ανάμεσα στην Αθήνα και την Σπάρτη αλλά και των συμμάχων τους, διήρκεσε από το 431 ως το 404 π.Χ. και κατέληξε στην οριστική ήττα των Αθηναίων με αποτέλεσμα την κατάλυση της ηγεμονίας τους στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο.

Περιοχή: Σαλαμίνος 35, Αθήνα / Ελλάδα.
Λέξεις κλειδιά: Αρχαιολογικός χώρος Κεραμεικού, Αρχαιολογικό άλσος Ακαδημίας Πλάτωνος, Ακρόπολη, Θησείο, Αθήνα.
Πρόσθετα στοιχεία: Αδιαμφισβήτητα, η ανασκαφή του Δημοσίου Σήματος στην οδό Σαλαμίνος είναι η σημαντικότερη για περισσότερους από έναν λόγους. Η πλατεία που δημιουργήθηκε λίγα μέτρα μακριά είναι σημαντική, αφού σε εκείνη αποτυπώνεται η μεγάλη προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής του Κεραμεικού για την ανάδειξη και την αναβάθμιση του.

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)