joomplu:54Πριν αναλύσω το περιστατικό που μου συνέβη, οφείλω να πω πως η ψυχολογία μου είναι καλά και δεν έπαθα κάποιο φοβερό σοκ, μάλλον επειδή έχω συνηθίσει να έρχομαι αντιμέτωπος με παράξενες συμπεριφορές, δυστυχώς... Πάρα ταύτα καταγράφεται για διάφορους λόγους στο "ημερολόγιο"· το γεγονός που παραμένει πάντα γεγονός, τα όσα προσφέρει η καταγραφή του γεγονότος, η επιβεβαίωση της απόστασης που οφείλω να πάρω από αυτό, διότι ναι, εκτός των άλλων είναι και μια θαυμάσια ευκαιρία για να αναθεωρήσεις ή να επιβεβαιώσεις τους τρόπους λειτουργίας σου, είναι μερικοί από αυτούς βεβαίως... Κι εδώ, ακριβώς σε αυτό το σημείο παραλίγο να δώσω τη "λύση", θα κρατηθώ όμως για να κλείσω με αυτήν, ώστε να μείνω μόνο στο σαφές, πως όσες φορές και να γευτούμε την αγένεια, η εντύπωση μας παραμένει πάντα αρνητική!

Έπρεπε να προμηθευτώ κάποια φάρμακα μέσα στη μέρα λοιπόν, οπότε και θα χρειαζόταν να επισκεφτώ το φαρμακείο της γειτονιάς μου. Κάπως έτσι θυμήθηκα ένα που βρισκόταν 2-3 γειτονιές μακριά από εμένα, μιας και η ιδιοκτήτρια ήταν πραγματικά ευγενέστατη, χαμογελαστή και εξυπηρετικότατη. Αυτό ήταν αρκετό ώστε να αποφασίσω να μην υπολογίσω την απόσταση, αφού τον τελευταίο καιρό έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου, να δίνω τα χρήματα μου σε όποιον έχει τη δύναμη να υποστηρίζει αυτό που κάνει, την ουσιαστική δύναμη εννοώ. Πράγματι, εξυπηρετικότατη ξανά, είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω την "επιλογή" μου. Με εντυπωσίασε δε το γεγονός, πως επειδή δεν είχε ψιλά, μου είπε να πάρω τα φάρμακα και να πληρώσω την επόμενη μέρα! Με ενημέρωσε παράλληλα πως ένα από τα φάρμακα που είχα ζητήσει δεν υπήρχε εκεί, οπότε, ύστερα από μια σχετική συζήτηση κι εφόσον θα συνέχιζα την αναζήτηση, μου ζήτησε να ρωτήσω αν μπορούν να την προμηθεύσουν εφόσον το ανακαλύψω αλλού. Δυο τετράγωνα παρακάτω βρήκα ένα φαρμακείο που διέθετε το φάρμακο για να μην μακρηγορώ. Ο νεαρός που εργαζόταν σε αυτό, επίσης εξυπηρετικότατος, μου έδωσε τα ρέστα με ευγένεια παρόλο που δεν είχε πολλά ψιλά, οπότε, για να κρατήσω την υπόσχεση μου, τον ρώτησα αν στην περίπτωση που είχε άλλα, μπορούσε να προμηθεύσει την κοπέλα του άλλου φαρμακείου. Εκεί λοιπόν μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας απάντησε "ΑΑΑΑ, ναι έχω και τα έχω μόνο για τους πελάτες μου να της πεις! Αν θες να της... πεις εεε, ΝΑ, αυτό να της πεις!". Σντόινγκ. "Δεν υπάρχει πρόβλημα, μια εξυπηρέτηση έκανα στην κοπέλα, οπότε δεν χρειάζεται να γίνεται θέμα. Καλό απόγευμα και ευχαριστώ." απάντησα αποσβολωμένος. Η γυναίκα μονολογούσε πίσω μου "Έτσι είναι, αμ πως! Να δώσω από το ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΟΥ; Δεν το κατάλαβα!".

Τι μου προκαλεί η συμπεριφορά της κυρίας; Θυμό, απογοήτευση, θλίψη. Η συμπεριφορά της κυρίας ήταν σωστή βάση των δικών μου πεποιθήσεων; Όχι! Ξεκάθαρα όχι! Η συμπεριφορά της κυρίας είχε σχέση με εμένα; Όχι, διότι η συμπεριφορά κάποιου χαρακτηρίζει τον ίδιο, αφού διαμορφώνεται βάση των εμπειριών και των επιλογών του. Μου αρέσει η συμπεριφορά της κυρίας, ώστε να θέλω να αναπτύξω μια παρόμοια συμπεριφορά ή να της απαντήσω στο ίδιο ύφος; Όχι, αφού δεν ανταποκρίνεται στις πεποιθήσεις μου! Τι μου προκαλεί η συμπεριφορά της κυρίας; Απογοήτευση, για εκείνη και όχι για εμένα πλέον. Δεν είναι εντυπωσιακό; Όλα τα αρχικά αρνητικά συναισθήματα, τα οποία και είχαν κάποια σχέση με εμένα, με την δική μου αίσθηση πως έφταιγα ή πως δεν συμπεριφέρθηκα σωστά σε πρώτη και σε δεύτερη φάση, μετατράπηκαν σε απογοήτευση για την ίδια. Αυτή υπήρξε μια μικρή επιτυχία, αφού αντί να κατηγορώ υποσυνείδητα τον εαυτό μου, αντί να κινηθώ με βάση τον δικό μου εγωισμό, αντί να καλλιεργήσω την κακή πλευρά της αυτοεκτίμησης μου κι αντί να χάσω το κέντρο μου και να γίνω εκείνη, αποδεικνύοντας πως έχω κακή γνώση του χαρακτήρα μου, παρέμεινα πιστός συνειδητά και υποσυνείδητα, πρακτικά, συμπεριφορικά, νοητικά και ψυχολογικά, στις δικές μου αρχές και πεποιθήσεις. Και βεβαίως, δεν είναι τυχαίο πως συνέβη τη στιγμή που επέλεξα συνειδητά νωρίτερα, την ακριβώς αντίθετη συμπεριφορά! Αυτό αποτελεί την δική μου ευκαιρία να επιβεβαιώσω την επιλογή μου, οπότε το "έφερα", αφού επιβεβαίωση σημαίνει να επιλέγεις κάτι επειδή το θες πραγματικά και όχι επειδή φοβάσαι να αντιμετωπίσεις κάθε άλλη συμπεριφορά. Υπό αυτό το πρίσμα, η αγένεια της κυρίας δεν είναι κακή πράξη για μένα αλλά για την ίδια· για μένα θα τολμήσω να πω, πως είχε και μια ευεργετική δράση. Αυτό επιβεβαιώνει για δεύτερη φορά, πως δεν χρειάζεται να μας θυμώνει η αγένεια των άλλων και να χαλά την ψυχολογια μας, μα αντίθετα, συνεχίζοντας να είμαστε συνεπείς στις αρχές μας και παραμένουμε ήρεμοι ως οι εαυτοί μας και ενδυόμαστε επισήμως την φορεσιά του ολοκληρωμένου ανθρώπου! Είναι δικαίωμα του άλλου να ακολουθήσει ή όχι μία διαδρομή, εμείς ωστόσο οφείλουμε, να ακολουθούμε πάντα τη δική μας διαδρομή! Όχι, δεν έλυσα ως δια μαγείας το πρόβλημα, βρήκα τουλάχιστον μια άκρη της κλωστής όμως, σε ένα αναμαλλιασμένο και σημαντικά μπλεγμένο κουβάρι...

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)