joomplu:99Ιστορικά, η θέση στην οποία βρίσκεται η πόλη της Τήνου κατοικείται από τα αρχαία χρόνια. Ωστόσο, τη σημερινή της μορφή άρχισε να την αποκτά κατά το τέλος της Τουρκοκρατίας, όταν οι κάτοικοι του νησιού εγκατέλειψαν την περιοχή του Εξωμβούργου όπου είχαν βρει καταφύγιο για πολλούς αιώνες και εγκαταστάθηκαν εκ νέου στα παράλια. Με την ανέγερση του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βέβαια, η πόλη και κατ' επέκταση ολόκληρο το νησί, μεταμορφώθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Χριστιανοσύνης. Κάπως έτσι, ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί την κύρια ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας του νησιού, σήμερα!

Σημαντικότερος δρόμος της πόλης η Λεωφόρος Μεγαλόχαρης φυσικά, που οδηγεί από την πλατεία Παντανάσσης στον Ιερό Ναό. Βέβαια και στους γύρω δρόμους, την οδό Ευαγγελιστρίας για παράδειγμα, καθώς και την παραλιακή οδό, θα συναντήσουμε καταστήματα αλλά και μικρά μαγαζιά, τα οποία πουλάνε κυρίως θρησκευτικά και τουριστικά είδη! Στο κέντρο της πόλης κυριαρχούν οι ξενώνες και τα μικρά ξενοδοχεία διαμονής, που είναι δυνατό να εξυπηρετήσουν όσους τουρίστες προτιμούν μια απλή και παραδοσιακή εμπειρία για να ξεκουραστούν. Μολονότι μεγαλύτερα αλλά και ακριβότερα ξενοδοχεία συναντάμε στα δυτικά, στην περιοχή Κιόνια, στον όρμο του Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται ανατολικά, τουρίστες με μεγαλύτερες απαιτήσεις, μάλλον θα βρουν ευκολότερα διανυκτέρευση των προτιμήσεων τους. Βέβαια, και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται μέσο, κατά προτίμηση αυτοκίνητο, για μετακίνηση προς την πόλη!

Βρισκόμαστε όμως στις Κυκλάδες, και η Μύκονος, το νησί των ανέμων, βρίσκεται μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά... Πριν ψάξετε τρόπους για να περάσετε απέναντι και να εκτονώσετε την ενέργεια σας διασκεδάζοντας στο γειτονικό νησί τη νύχτα, δοκιμάστε να κινηθείτε στα στενά του κέντρου. Η περιοχή που βρίσκεται κοντά στην παραλία, στα αριστερά της Λεωφόρου Μεγαλόχαρης ανεβαίνοντας, είναι ιδανική για όσους θέλουν να γνωρίσουν τη νυχτερινή ζωή της Τήνου, για την οποία προφανέστατα και αδικείται. Όμως, μπαρ και χώρους διασκέδασης μπορούμε να βρούμε και πιο βόρεια βέβαια, ή διάσπαρτα μέσα στην πόλη, στην οποία θα βρούμε επίσης εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καθώς και μικρές ή μεγάλες καφετέριες, προς ικανοποίηση της όρεξης μας κάθε στιγμή της μέρας!

Περιοχή: Κυκλάδες / Ελλάδα
Λέξεις κλειδιά: Μεγαλόχαρη, τουρισμός, Ευαγγελίστρια, Παναγία, θρησκευτικός τουρισμός

Για το Immenseblue.gr, με απέραντους μπλε χαιρετισμούς, Ωρίωνας!

Αν σου αρέσουν τα κείμενα μου, μην ξεχάσεις να πατήσεις ένα like. ;-D Αν πάλι θες να μείνεις σε επαφή μαζί μου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις Εγγραφή, να με βρεις στο Facebook, το Youtube, το Twitter ή και το Google+.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο άρθρο μου, μπορείς να το κάνεις, θυμήσου όμως να με αναφέρεις... Είναι μια ηθική ανταμοιβή! Α! Ξέχασα να σου πω πως εδώ, θα βρεις πληροφορίες για μένα αλλά και πως μπορείς να βοηθήσεις το Immenseblue.gr. Σε ευχαριστώ! Τα λέμε! :-)